גיור?.

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, הרב כתב באחת התשובות על בעיית בתי הדין לגיור. נאמר שם כי גר שאינו מתכוון לשמור תורה ומצוות בעת הגיור אינו נחשב כגר.הביקורת הרבה מוטחת כלפי חלק מבתי הדין לגיור של רבנים מהציבור הדתי לאומי. עם זאת, מנסיוני ומהכרותי נוכחתי לדעת שבעיות דומות מתקיימות גם בבתי דין לגיור של חרדים. לא ניתן לשלוט בכוונת הלב של המתגייר וכמו כן, בהרבה מקרים הגרים ´עושים הצגה´ בפני המשפחה המאמצת ובפני בית הדין גם כשמדובר בבית דין ´חרדי´. מערך הגיור הצבאי הוא אף בעייתי יותר. רציתי לדעת מה דעתו של הרב ומדוע רוב הביקורת מופנית כלפי בתי הדין הדתיים לאומיים למרות שכוונת הלב של המתגייר לא תמיד ידועה להם.

תשובה

שלום וברכה

אמנם כוונת הלב של המתגייר אינה ידועה לאף אחד, אולם הרצון והניסיון לבדוק זאת, וההשתדלות לדעת זאת היא שונה לגמרי בין הבתי דינים לגיור של מי שלכתחילה מצהיר שלא איכפת לו כל כך עד כמה הוא שומר מצוות, ובין אלו שמקפידים על כך מאוד.

בברכה -  בנימין שמואלי