שמירת הלכות נידה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב אודה לכם על תשובתכם המהירה אני נשואה מזה 10 שנים ולאחרונה החלטתי לשמור נידה מסיבות אישיות זהו הצעד הכי טוב שעשיתי ואני ממליצה לכל בנות ישראל בחום. ישנה בעיה קטנה אך מאד מציקה לי :בעלי מבין את הצורך שלי בעניין ומכבד את העניין ומקבל את זה בסבלנות אבל לפעמים העניין קשה לו והוא אינו מוכן לקבל את העובדה שעניין הנידה ימנע ממנו לקבל חיבוק או קירבה ביננו צבמהלך השבועיים . שאלתי היא מה לעשות ? להפוך את העניין לויכוח ביננו מה שאני לא רוצה כי זה יגרום לו לסלוד מהעניין .אני ממש לא יודעת מה לעשות . מקווה לשמוע מכם מהר ! תודה ויישר כח

תשובה

שלום וברכה

ראוי לדעת שאף אם לא זוכים להגיע לשמירה המקסימלית של כל הלכות הטהרה אין זה מבטל את גודל מעלתך בכך שזכית לשמור את עיקרי הדינים של הטהרה.

אולם בוודאי המצב המומולץ ביותר והראוי ביותר הוא להגיע לשמירה מוחלטת של מצווה הטהרה שבכללה מניעת חיבוק ונישוק שאסור לדעת הרבה מן הפוסקים באיסור תורה [אם כי הוא חמור פחות מקיום יחסים שהוא איסור כרת.

ועל כן מומלץ ביותר לנסות לשכנע את בעלך שיבוא איתך לסופ"ש יהדות שבכך יבין את הסיבות לשמירת  כל הדברים האלו ובוודאי גם הוא יתחשב בכך.

בהצלחה - בנימין שמואלי