אמונה

הזיווג הוא ע´פ מעשי האדם?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שמעתי שזיווגו של אדם הוא ע´פ מעשיו כלומר אם יש בי מידת העצלנות ולא שיפרתי אותה,כך גם יהיה החתן-עצלן ואם אני תמיד מנסה לשפר ונלחמת במידה רעה ,אך עדין יש בי אותה,כך גם יה החתן שלי או שבכלל עדיף לעשות השתדלות מצידי לתיקון העצמי שלי,ולבקש מה" חתן בקטגוריה-ירא שמים,אוהב ה",עבד נאמן,בעל אמונה עיוורת בה",ענוותן וכו" למרות שאולי לא מגיע לי מהי ההשקפה הנכונה?

תשובה

שלום וברכה

האדם מקבל זיווג לפי שורש נשמתו, אולם לפעמים כאשר הזיוג לא מתאים כגון שאחד מבני הזוג החליט להיות חוטא ובכך הוא הפסיד את זיוגו שהוא ירא שמיים, ואז מקבל זיוג אחר לפי מעשיו.

כנ"ל להיפך.

ברור שיש להתפלל שתזכי לזיווג צדיק ירא שמיים משורש נשמתו.

וכמו כן יש לך לנסות לקן את עצמך ככל האפשר גם כדי שתהיי ראויה לזיווג הגון משורש נשמתך וגם כדי שתזכי להיות מהנוחלים את העולם הבא.

בברכה - בנימין שמואלי