אמונה

הפלה...

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום... אני עוד מעט בעזרת ה" יהיה בת 22 ונאלצתי לעבור 3 הפלות בעברי הלא כל כך רחוק לצערי הרב.. רציתי לשאול אם מטעמי דת זה נקרא ´רצח´ אפילו שלא הייתי יכולה לגדל אותו מטעמי גיל צעיר.. פרנסה (לא היה לי איך לפרנס אותו/אותה).. ולא הייתי רוצה למסור אותם לאימוץ חס וחלילה רציתי לשאול גם אם בעזרת ה" אני רוצה לחזור בתשובה ה" יימחל לי על זה כי זה ממש חשוב לי לדעת זה פשוט מציק לי מבפנים על דבר כזה קשה... תודה רבה, שני.

תשובה

שלום וברכה

חומרת החטא היא גדולה, ואין כל תירוץ לרצח עקב קשיי פרנסה או אי רצון לאימוץ הרצח מאמלל יותר מאשר אימוץ.

אולם על הכול ה´ מוחל בתשובה שלימה וכאשר תשובי אל ה´ בכל לב על חטא זה בורא עולם יסלח לך וימחל לך על הכול ותזכי לזיווג הגון ולילדים טובים ובריאים ולכל טוב.

<>שנה טובה ומתוקה - בנימין שמואלי