תפילה וברכות

שאלות לגבי ברכות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום, רציתי לדעת ; 1. איך אני צריכה לנהוג כאשר אני נכנסת לחדר שאין בו מזוזה לפני נטילת ידיים של ברכת המזון? לעניין הנטילה. 2. איך אני צריכה לנהוג באותו מצב לפני מים אחרונים? (איך נוטלים, מה קודם למה) 3. איך צריכה לנהוג באמצע ארוחה? (נטילה כרגיל?) 4. כל לילה אני מתפנה לפני קריאת שמע שעל המיטה (כדי להתרכז ולהתנקות) ואחרי (פסיכולוגי יותר לפני השינה), יכול להיות הפסקה של 5 דק" ולפעמים 20 דק", האם צריכה לברך אשר יצר פעמיים? או שכיוון שאני יודעת שאני יכנס עוד מעט לא צריכה לברך?

תשובה

שלום וברכה

1. יש ליטול ידיים לסירגין ללא נטלה, ולברך את ברכת אשר יצר ולאחר מכן ליטול ידיים לאכילת הלחם.

2. לאחר נטילה הרגילה שלאחר ההתפנות נוטלים ידיים עם מעט מים לצורך ברכת המזון.

3. נוטלים ידיים כרגיל וחובה ליטול ידיים עם כלי ואין מברכים ברכת על נטילת ידיים, אלא ברכת אשר יצר בלבד.

4. לברך אשר יצר מיד.

גמר חתימה טובה - בנימין שמואלי