תפילה וברכות

תפילת יחיד

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, הנני משתדל להשכים ולהתפלל בבית הכנסת אך לעיתים הנני נאלץ להתפלל תפילת יחיד לרוב בגלל נסיעותיי הרבות לחו´ל,אנא ממך ידע אותי בשינויים החלים כאשר מתפללים יחיד בכדי שאוכל לבצע את תפילתי בדרך המקובלת והנכונה ביותר. אודה לך על התייחסותך,חזק ואמץ

תשובה

שלום וברכה

מתפללים ביחיד כמו בציבור, אלא ש`קדיש` ו`קדושה` ו`ברכו`, חזרת התפילה בקול אחרי שהתפללת שמונה עשרה בלחש, וכן שלש עשרה מדות של רחמים המתחילים `ה` ה` אל רחום וחנון וכו`, אין נאמרים אלא במנין. כל היתר אפשר לומר גם ביחיד. כמו בחול כן גם בשבת.

בהצלחה - מנשה ישראל