תפילה וברכות

*שאלות*

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני ספרדיה וקרה לי השבוע שהתחלתי בירכת המזון מסידור שאני לא מכירה ותוך כדי הברכה שאני קוראת אני רואה שזה לא מה הנוסח שאני מכירה - זאת היתה בירכת המזון בנוסח אשכנז ואז יצא מצב שהתבלבלתי ברצף ברכה, כי יש חלקים שאני זוכרת בע´פ ותוך כדי קריאה ראיתי שהם לא מופעים בנוסח הזה או שהם מופיעים בסדר אחר ואז זה יצר מצב של בלבול, אז פשוט הפסקתי ולקחתי ברכת מזון אחרת ובירכתי את התפילה בנוסח שאני מכירה, שאלתי היא אם כך היה צריך לנהוג או שפשוט להמשיך בנוסח האשכנזי למרות שגרם לי לבלבול. ושאלתי השניה היא אם אחרי שהתפנתי ונוטלים ידים באתי לברך אשר יצר ובטעות יצא לי ברכת ´על נטילת ידים´ שזה היה ממש אבל ממש בטעות, אז ואמרתי ´למדני חוקך´, ובירכתי אשר יצר, מה הדבר הנכון לעשות במקרה כזה? בתודה מראש

תשובה

שלום וברכה

יש להמשיך בנוסח שהתחלת בו ולא להתחיל תא ברכת המזון מחדש.

יש לומר ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד, ולהתחיל את ברכת אשר יצר.

כתיבה וחתימה טובה - בנימין שמואלי