בעיה עם אזכרת 11 חודש

  • ד' ניסן התשע"ו

שאלה

כבוד הרב שלום, אבי היקר נפטר בתאריך י"ז בתמוז, אני ואחותי נמצאים עדיין בשנת אבל (אנחנו רק שני אחים) בעקבות סכסוך ירושה קשה ביני ובן אחותי שהחל עוד בהיות אבי ז"ל בחיים הפסקנו אני ואחותי להיות בקשרים טובים והקשרים בינינו נותקו ואף ישבנו שבעה כל אחד בביתו (אבי ז"ל היה בשנה האחרונה לחייו בבתי אבות ולא גר בביתו), למרות זאת עשינו את אזכרת השבעה ו-30 יחד למרות שגם בהם נוצרו מספר חיכוכים ביני ואישתי לבן אחותי. אנחנו מתקרבים לאזכרת ה-11 והשנה ואישתי הודיעה לי שהיא אינה מתכוונת לעשות אזכרות אלה יחד עם אחותי למרות שהסברתי לי שגם אני כועס מאוד על אחותי אבל למען כבודו של אבי ז"ל נעשה זאת יחד (לפחות בשנה הראשונה), אישתי כעסה על מאוד כך ולא מסכימה בשום פנים ואופן שנעשה יחד את האזכרות ואף הודיעה לי שלא תגיע אליהם במידה ואחליט לעשותם ביחד עם אחותי. שאלתי אל הרב, מה עליי לעשות ? האם עליי להתעקש לעשות את האזכרה לאבי ז"ל יחד עם אחותי ולפגוע קשות בשלום הבית שלי עם אישתי או שניתן לעשות אזכרות נפרדות (ואני ואחותי נעשה כל אחד בנפרד את האזכרות בבתי כנסת שונים) ?

תשובה

שלום וברכה

לעשות כל מאמץ להגיע לשלום ביניכם עד לאזכרה. עדיף לוותר על קצת כסף ועל הרבה כבוד  למען לכידות המשפחה.

בהצלחה,