ציצית קטן בלילה

  • ד' ניסן התשע"ו

שאלה

שלום וברכה, הבנתי כי יש עניין לפי האר"י לישון עם ציצית קטן בלילה. רציתי לשאול האם השכר הוא כמו שאני לובש ציצית ביום יום? כלומר כל רגע ורגע זה מצווה. ואם אני קונה לי ציצית רק לשינה, ויש לי ציציות למשך היום. כשאני קם בבוקר אני פשוט מכוון בטלית גדול לצאת ידי חובה כל הציציות הקטנות שאלבש בין ובין בלילה?

תשובה

שלום וברכה

תקבל שכר גדול על כל רגע ורגע בהליכתך בציצית בלילה מלבד השמירה המועילה מאוד כמבואר בדברי האר"י.

על ציצית בלילה אין מברכים. ברכת הבוקר לא מועילה על הציצית שתלבש לאחר הצהריים.

בהצלחה,