אמונה

האם הטוב הוא רק היעדר הרע?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אין טוב ללא רע, כי אם כן, מהו טוב? טוב=לא רע, האל הינו לא רק טוב מפאת שהוא יצר את הרע ונותן לאדם דברים טובים לכן אתה מרגיש טוב כי טוב הוא מניעת רע לכן אתה מסופק. וגם, אין תשובה למה נברא עולם אם האל יודע הכל ואין טעם לכל הסרט הזה שאנשים עוברים כאן.

תשובה

שלום וברכה

כפי שציינת הרי רק בורא עולם באמת יודע מה הוא רוצה בבריאת העולם, והבורא שנתן לנות את התורה גילה לנו שחלק ממטרת הבריאה היא לקיים מצוות כדי שנזכה בהם לחיי העולם הבא, למרות שבורא עולם יודע הכול ובכל זאת נתן לנו בחירה מוחלטת לנהוג איך שרוצים, ויש תכלית בכך שבורא עולם נתן לנו את כל התורה.

בברכה - בנימין שמואלי