תפילה וברכות

ברכת מזון וכוונה בתפילה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, יום שבת בצהריים לאחר שאני אוכלת חמין ללא לחם מה עלי לברך בסיום הארוחה? האם זו ברכת מעין שלוש? כמו כן, מה עושים כדי להתרכז בתפילה ( תהלים) ושלא יסיתו אותי מחשבות שונות?? תודה רבה מראש ושבוע טוב!

תשובה

שלום וברכה

ממה מורכב החמין?

עבודת התפילה היא מהעבודות הקשות בחיי האדם, ועל כך יש לעמול הרבה ואין לכך תרופת פלא.

 מומלץ ביותר ללמוד את פירוש המלים של התהילים או התפילה, ובכך יוקל עלייך מאוד הריכוז והכוונה.

ישנם כיום סידורים ותהילים מפורשים כדוגמת פירוש יסוד מלכות ועוד שמסייעים מאוד בהבנת התפילה.

עלי והצליחי - בנימין שמואלי