אמונה

כהן וגרושה=

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני גרושה ונשואה רישמית במדינתנו לבעלי שנושא את משפחת כהן נישואים כמובן אזרחים ובעלי מעוניין מאוד להסיר את הכהונה אבל לא יודע איך מה עושים? אנחנו מאוד מאושרים נפשו קשורה בנפשי ולא רוצים להיפרד האם יש עוון? מה אפשר לעשות כדיי שנוכל להמשיך בנישואינו ? בבקשה תפרט ותנמק מה אפשר לעשות אני נוכחתי לדעת שיש המון זוגות שנימצאים במצבנו ומתביישים לישאול ומה מצב הבריאותי שלי? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אם בעלך הוא כהן אין כל אפשרות להסיר את הכהונה, וכל רגע ורגע שהוא נשוי לך ובפרט בעת שהוא חי איתך כבעל ואשה הוא מחלל את כהונתו ושניכם חוטאים בכך, אין כל דרך להתיר נישואי כהן לגרושה.

מחובתכם להיפרד ובוודאי אם תעמדו בניסיון, בורא עולם הטוב ישלם לכם את גמולכם בעולם הזה ובעולם הבא.

אם הורי בן זוגך חיו באיסור, יתכן והוא אינו כהן, והדבר תלוי בנסיבת. אולם סביר להניח שלא כך הם פני הדברים, ועל כן אין כל דרך להתיר לכם לחיות יחד.

הכהונה היא זכות לעבוד לא-ל עליון בבית המקדש ולראות את פני השכינה בכל עת, ושטת גדולה היא לוותר על קירבת ה´ עקב אהבת בשרים, ובפרט שכפי כבר כתבתי אין כל דרך לוותר על כך.

היי גיבורה ועשי את הטוב בעיני ה´.

בהצלחה - בנימין שמואלי