תפילה וברכות

צירוף למניין.

  • כ"ה אדר ב' התשע"ו

שאלה

1)האם באמת , אחריי כול הצעקות , אדם שיש לו אייפון לא כשר , האם הוא מצטרף למניין וכשר לעדות או לא ?? כי באמת יש גבול וזה באמת מפלג את החברה. 2)אם אבא שלי , מחלל שבת בבית , אבא מסורתי ומכבד והכול אבל פעמים שהוא נרדם בשישי בערב עם טלוויזיה ומדליק את האור , אם נגיד לו אסור הוא יגיד מה אתה קיצוני.. ובבית כנסת מעלים אותו לשליח ציבור (המניין הוא של חברים כזה) , האם לענות לקדיש , כי הוא מחלל בצינעה ואני רואה שהוא מחלל ..אבל השאר לא יודעים ..

תשובה

שלום וברכה

1. הכל תלוי בסוג האדם. אדם חרדי שגדל בישבות קדושות ומפר את הוראת הרבנים שלו וגולש לתאוותו בכל המקומות הפסולים בוודאי שיש בעיה רצינית לצרפו למנין (אם כי אין איסור הלכתי אלא מכוח גזירת הרבנים.)

אדם דתי רגיל יש מקום לצרפו למניין אף אם יש אייפון.

2. המחלל שבת בצינעא מותר לצרפו למניין.