חברה והשקפה

שאלה לגבי החורבן

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שמעתי טענה שאומרת שחורבן בית המקדש בעצם תרם לנו מבחינה שיכלתי וסיפרותית כלומר שהתפתחנו מעבודת קורבונת להיות עם הספר עם חכם ויצירתי ופורה, הנכון הוא?

תשובה

שלום וברכה

עבודת הקרבנות היתה עבודה קדושה וגבוהה וחלילה להגדיר זאת כפרימטבית, הרי כל הקרבנות וכו´ הם מצווי ה´ ולא איזה המצאה של עם פרימטבי.

זאת ועוד מעלת בני ישראל לפני החורבן היתה גדוהל הרבה יותר מאשר לאחר החורבן, וכל ספרי הנביאים נכתבו בזמן הבית, וכך ההבנה של התורה היתה עמוקה וברורה יותר מאשר לאחר חורבן.

דברים אאלו וטענה זו מצוייה בקרב הכופרים שאינם מאמינים כלל בתורה וסבורים שעם ישראל הוא איזה אוסף של נוודים וכו´ אולם אנו היודעים את אמיתות התורה בזים לשטויות אלו.

בברכה - בנימין שמואלי