שבת

שבת ושאר ימות השבוע

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב... השאלה היא: האם אני חייבת בשבת בזמן שאני מברכת המוציא לקחת לחם, לברך ולשים מעליו קצת מלח ורק אז לאכול, האם זה חובה (בקשר למלח) ואיך גם בשאר ימות החול?

תשובה

שלום וברכה

מבואר בשולחן ערוך שיש לטבל את הפת במלח.

שני טעמים נאמרו בדבר,

א. כדי שהפת לא תהייה תפלה ומחוסרת טעם.

ב. כשם שמצווה למלוח את הקרבן, כך כיום ששולחנו של אדם מכפר, יש לטבול את הפת עם מעט מלח.

כיום שבכל לחם יש מעט מלח, אין חובה מעיקר הדין לטבול את הפת במלח, אולם על פי הקבלה יש להקפיד על כך.

אין הבדל בין ימות השבוע לשבת.

בברכה - בנימין שמואלי