כמה שאלות בכמה נושאים.

  • י"ט אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום הרב, יש לי כמה שאלות חשובות אשמח לתשובות ממך ואם יש צורך בהרחבה הידע שלי אני מאוד אודה לך. 1) האם יש עניין/חובה בכל עליה שעולים לתורה לומר סכום כסף? 2) קריאת שמע על המיטה מתי צריך להגיד אם אני יודע שאני בהמשך הולך לקיים מצוות עונה. אחרי? או לפני? 3)שמעתי ממישהו שאומר שאם אני יודע בוודאות שלאחר קריאת שמע אני אדבר אז עדיף להגיד את ברכת ״המפיל״ ללא ברכה. האם זה נכון? 4)איך ניתן להסתרק בשבת? 5)איך בדיוק מכינים קפה הפוך בשבת בדרך הכי כשרה והכי מהדרין. אם אפשר להסביר בשפה פשוטה אני אמח כי אני קצת מסתבך. 6)כשאני נכנס להתקלח מה הסדר שצריך להוריד בגדים? ומה הסדר של המקלחת עצמה? ואיך מתלבשים לפי הסדר? ומתי שמים כיפה? 7)לפעמים אני מנסה להוציא את העור שמעל הציפורנים ויוצא לי קצת דם האם זה מותר? כמובן לא בשבת. 8)האם מותר לומר קריאת שמע על המיטה עם בוקסר וחולצת טישרט, וייחף? 9)אם אני בתוך סעודה ועשיתי קידוש, ולאחר הנטילת ידיים רוצה לשתות עוד יין האם מברכים ברכת הגפן? או פשוט שותים? 10)ואם אני בתוך סעודה בלי קידוש(נגיד סעודה שלישית) ורוצה לשתות יין מה ההלכה אומרת לגבי ברכה ראשונה ואחרונה במקרה הזה? 11)כשאני קם בבוקר יש לי קטנים ואני ישר נוטל ידיים ומברך ״על נטילת ידיים״ האם זה מותר? כי שמעתי שאסור לברך על כלום אם יש לך צרכים. וגם אני ישן רק עם בוקסר ובבוקר אומרים שאסור לגעת בכלום לפני נטילת ידיים האם זה בסדר לברך על הברכה רק עם בוקסר וכיפה עליי?

תשובה

שלום וברכה

1. אכן במי שבירך נותנים סכום כסף.

2. יש מנהגים חלוקים בפוסקים. אם אתה מקפיד על טבילה עזרא תאמר לפני.

3. נכון ולאחר שתסיים לדבר ותהיה מוכן לישון תוכל לומר את המפיל בשם ומלכות כראוי.

4. רק במסרק רך שלא מוציא שערות כלל וראוי שיהיה מיוחד לשבת.

5. אשכנזי או ספרדי

6. מורידים קודם שמאל ואחר כך ימין מהנעליים כלפי מעלה קודם חלק גוף תחתון ולאחר מכן חלק גוף עליון.

7. מותר.

8. מותר.

9. לא מברכים שוב.

10. יש לברך רק ברכה ראשונה.

11. עדיף ליטול ידיים ולא לברך וללכת לשירותים ולברך על נטילת ידיים ואשר יצר.