זוגיות

מה עושים אם בעלי לא מסכים שאלך במקווה?

  • י"ט אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום הרב, אני נשואה טרייה ואני קצת יותר חזקה בדת מבעלי,יש לנו בעיה בנושא המקווה. הוא לא מוכן לקבל את זה שהולכת לטבול במקווה כל חודש מחדש יש לנו מריבות על זה אין לו בעיה עם כל השאר הבעיה היא הטבילה במקווה איך יכולה להסביר לו זאת לא כדת, זה מגעיל אותו וכמה שמסבירה לו שזה מקום נקי הוא לא מוכן לשמוע על כך. תודה.

תשובה

שלום וברכה

אם תתקלחי אחר כך, זה עדיין מפריע לו?

אולי תעשי לו סיור בהסכמת הבלנית בשעות הצהרים שיראה איך המקום נקי ומצוחצח.

יתכן שיש לו איזה קושי עמוק יותרר בעניין זה, האם ידוע לך משהו שמחמת זה, זה מציק לו כל כך , אם את צריכה עזרה יותר לעומק נא לכתוב לי ובעז"ה נשתדל לסייע בידך .

כמובן שחלילה לוותר על טהרת המקווה. ללא הטהרה את נשארת באיסור כרת מתחילת הנידה ואינך ניתרת כלל לבעלך.

נשמח לעמוד לשירותך ככל הצורך,