זוגיות

האם יש תפילה לזיווג בתענית אסתר?

  • י"ב אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, האם יש איזו תפילה מיוחדת לזיווג בצום תענית אסתר? תודה וחג שמח

תשובה

שלום רב,

לא ידוע על תפילה מיוחדת לזיווג בתענית אסתר, אמנם יש סגולה כללית לקרוא פרק כ"ב בתהילים בתענית אסתר, ואחר כך לבקש על זיווג או כל דבר אחר שזקוקים לישועה - וכמו שכתב בספר קב הישר (פרק צז) שיום תענית אסתר מסוגל מאוד שיקובל תפילתנו בזכות מרדכי ואסתר, וכל מי שצריך רחמים על איזה דבר שהוא צריך להתפלל, יקח פנאי לעצמו ביום התענית, ויאמר תחילה מזמור כ"ב בספר תהילים "אילת השחר", ודרשו רבותינו זכרונם לברכה (מסכת יומא דף כט עמוד א) שאסתר הייתה נקראת אילת השחר. ואחר כך ישפוך שיחו לפני ה' ויבקש בקשתו ויזכיר זכות מרדכי ואסתר אשר בזכותם יעתר לו הקב"ה ויפתח לו שערי רחמים ותקובל תפילתו ברצון. יעויין שם.

בשורות טובות,

הלל מאירס