תפילה וברכות

האם אישה צריכה לברך המפיל בשם ומלכות?

  • י"ח אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, יצא לי לשמוע לאחרונה שחלק מהרבנים אומרים שאישה לא חייבת לברך המפיל בקריאת שמע שעל המיטה בשם ומלכות גם לפני חצות וגם אחרי חצות, וחלק אומרים שחייבת. רציתי לשאול מה ההלכה לפי הרב עובדיה יוסף זצ"ל האם לקרוא בשם ומלכות? האם גם אחרי חצות לומר או שלא? תודה רבה מראש

תשובה

שלום רב,

1. גם נשים חייבות בקריאת שמע על המיטה עם ברכת המפיל בשם ומלכות (יעויין חזון עובדיה ברכות עמוד תקיב, ד"ה גם).

2. גם אחרי חצות הלילה יש לברך המפיל בשם ומלכות - כך הייתה דעתו האחרונה של הרב עובדיה יוסף זצ"ל, וכפי שהביא בשמו בנו הרב דוד יוסף שליט"א בספר הלכה ברורה (סימן רלט סעיף ט, ובירור הלכה אות י). שוב נדפס שו"ת יחוה דעת חלק ז' להרב עובדיה יוסף זצ"ל, ושם (סימן לט) הורה כאמור.

בברכה,

הלל מאירס