תפילה וברכות

הפסקה בתפילה - להמשיך מהיכן שהפסקתי או קוראת מההתחלה?

  • י"ח אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום רב. אם הגעתי לאמצע תפילה ואני חייבת ללכת לשירותים להתפנות מה קורה עם התפילה אני ממשיכה מהיכן שהפסקתי או קוראת מההתחלה?

תשובה

לכבוד השואלת,

אחרי התחלת שמונה עשרה אין להפסיק ללכת לשירותים, אלא ככל שיכול לעצור בעצמו, מסיים כך את התפלה. [וזה כמובן כאשר בדק קודם התפילה את עצמו ולא הרגיש צורך כלל, אפילו במה שיכול להתעורר תוך 72 דקות הבאות (ואם כן הרגיש קודם התפלה, לא היה לו להתחיל להתפלל; ואם בכל זאת התחיל והיה מוכרח להפסיק, חוזר להתפלל בכל מקרה מן ההתחלה אח"כ)].

אם [במצב שבדק את עצמו מקודם, נתעורר פתאום באמצע עד ש]אינו יכול לעצור ומוכרח להפסיק, אם שהה מזמן ההפסק עד הזמן שחזר להתפלל יותר מן הזמן שלוקח אותו בדרך כלל לומר את כל השמונה עשרה מתחילתה ועד סופה - חוזר לראש.

שהה פחות מכאן, מסופק בזה המשנה ברורה; ונראה שמצדד שיחזור למקום שפסק (ראה ביאור הלכה סי’ צב ד”ה יותר).

בברכה,

רב נחום