שבת

קידוש בערב שבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אני מנסה להתחזק במעט, גדלתי במשפחה חילונית,וחייתי כל חיי ללא שמירת שבת כלל וכלל. נוהג אני להגיע מידי שבוע,בערב שבת,לבית הורי. הורי מבוגרים וסועדים בשעה 18:00 את ארוחת הערב כהרגלם. זו שעה מוקדמת לארוחת ערב שבת בתקופה זאת,בקייץ. למרות השעה הזו, אני מתנהג כאילו זו הארוחה לקבלת השבת, כולל קידוש ביין. שאלתי היא, האם אני עושה בזאת טעות, ועדיף לא לקדש כי השבת עוד לא נכנסה. האפשרות לדחות את הארוחה לתוך השבת אינה מעשית כרגע...קיימת התנגדות. בתודה מראש, המון תודות על האתר מאיר הנשמות,ופותח הלבבות, !!!

תשובה

שלום וברכה

מאחר ומדובר לאחר זמן פלג המנחה, מותר לעשות קידוש בשעה 6:00 ולקבל את השבת בזמן זה ולא לעשות מלאכות לאחר מכן.

בברכה - בנימין שמואלי