שבת

עונג שבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבודו יש לי בעיה רצינית. לאחרונה התחלתי לשמור שבת אבל אני מרגיש שקשה לי עם זה. אני יושב כל השבת בבידוד וקורא עיתון. הבעיה היא שאיש מבני משפחתי אינו שומר שבת כך שאין אוירה של שבת בבית (טלוויזיה דולקת, מחשב דולק, גז דולק) ואף אחד לא תומך! מה גם שאף אחד מהחברים הקבועים שלי לא שומר שבת כך שאני תקוע כל השבת בבית ומרגיש מיובש ולא טוב. אני רוצה להמשיך לשמור שבת זה חשוב לי אבל אני מרגיש לבד במערכה. אם יש לך עצה בשבילי אני מאוד אשמח! תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אשריך שזכית להתחיל לשמור שבת ולקיים את אות הברית בין ה´ לעם ישראל מעלת השבת גדולה עד מאוד וכל השומר שבת כהלכתו מולחין לו על כל עוונותיו וכל המענג את השבת נותין לו נחלה בלי מצרים, ורבים הם מעלות השומר שבת ולא נאריך כעת.align=justify>אני ממליץ לצאת קצת לבית הכנסת במשך השבת בזמני התפילות דבר שיתן לך רוח גבית חזקה להמשך שמירת השבת.

כמו כן אתה יכול ללכת עם חברים גם אלו שאינם שומרים שבת כעת, לטייל קצת בחוצות העיר ללא חילול שבת.

מומלץ ביותרמפעם לפעם לנסות ולהתארח אצל קרובים מכרים וכדו´ אשר שומרים שבת ובכך תזכה להתחבר יותר יותר למעלת השבת.

עלה והצלח - בנימין שמאולי