אמונה

עליות וירידות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני חוזרת כבר 6 שנים בתשובה בהדרגתיות . מידי תקופה יש לי עלייה רוחנית ואחרי כמה זמן ירידה. זה ככה כבר 6 שנים!!!! הירידה לא מתבטאת חס וחלילה בהפסקה של המצוות (שבת, נטילה וכו") אלא בחוסר הרגשה של הקב´ה ז´א שהלב פתאום ריק ויש חסימה. האם אחרי כל פעם ופעם הקב´ה יקבלני מחדש או שאם זה ימשיך ככה שנים הוא עלול לא לקבל אותי ולא לקבל את הסליחה שלי.אני יודעת שהיצר הרע שולט וכל אחד נופל לפעמים אבל האם זה מוריד או שוחק את האהבה של הקב´ה כלפי?

תשובה

שלום וברכה

הירידות הם חלק בלתי נפרד מעבודת ה´, וכמבואר בדברי הספרים שיש זמנים של גדלות ויש זמנים של קטנות.

כאשר מאבדים את ההרגשה למצות ועשים את המצות מתוך כפייה מסויימת יש בה מעלה גדולה ומיוחדת, ויש בה אף במידה מסוימת מעלה גדולה יותר מאשר כאשר הלב מרגיש ויודע.

אהבת ה´ למצוות שהאדם עושה כאשר ליבו יבש, הוא גדולה יותר במידה מסויימת מאחר והדבר נעשה במסירות נפש ומתוך אמונה ללא דרגות של הרגשת ה´.

ירידת האדם לעולם החומר היא רק במטרה שיעובד את ה´ גם בחושך ובתוך החומר העב והשפל, והרגשת ה´ היא מתנה שמקבלים לפעמים כדי שנוכל להמשיך ולהתמיד בבודת ה´.

אולם עיקר העבודה של האדם היא כאשר הוא בחושך.

עלי והצליחי - בנימין שמואלי