אמונה

טובל ושרץ בידו

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה! מכיוון שאני חוזרת בתשובה עדיין יש לי המוןןן דברים לשפר (צניעות למשל) אני עודני חיה בעולם חילוני ולכן יוצא שאני רוצה לעשות מצווה אך מתלבטת כי זה כמו טובל ושרץ בידו. אני לא יכולה להרחיב בנושא אך שאלתי היא, האם לקיים את התפילה/ המצווה אף על פי שרגע או שנייה לפני או אפילו תוך כדי מתבצעת עבירה? האם הקב´ה לא יראה בכך חוצפה?

תשובה

שלום וברכה

בדרך כלל יש לקיים את המצווה גם אם עדיין לא שומרים תורה ומצוות בשלימות. וגם אם לפני זה עשו עבירה. רצוי להרהר בתהליך של תשובה בשעת עשיית מצוות, ולקבל שבעזרת ה´ במשך הזמן תתקדמי לאט לאט בסולם התשובה, וכל כמה זמן תקבלי עלייך משהו נוסף.

לאשה מותר להתפלל גם מול מצב חשוף לא צנוע, אף שכמובן אסור ללכת חשוף.

בהצלחה - מנשה ישראל