הוכחה לחזרה בתשובה בעקבות מוות קליני

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מוות קליני - הוכחה ל-2 הדברים הבאים תסתום לי את הפה לגבי הנושא. מוות קליני מוגדר כהפסקת פעילות הלב אך רקמת המוח ממשיכה לעבוד. לכן, יש אומרים שאפילו שאדם כביכול מת,יש דברים במוח ובגוף שעדיין עובדים.ואותם חלקים במוח הם אחראים לאותה אשלייה של גן-עדן,או גהנום,וכו" (בדר´כ בגלל סיפורים ששמעו בעברם גם אם הם אינם קשורים לתורה ומצוות). לכן גם אם כולם אומרים את אותו דבר וגם אם חלקם חוזרים בתשובה זה לא אומר שהם באמת היו שם אלא שכולם חלמו את אותו סיפור נפוץ של אור, משפט וכד". בנוסף, לגבי המקרים של משה לוי – הסוף, ולגבי הסיפור של ניר אבוג"אן חותם האמת. אין באמת סיבה הגיונית שהם יחזרו בתשובה סתם אלא אם כן זה באמת קרה להם (זאת במידה והם לא סתם חלמו כמו שאמרתי קודם) אבל מה מוכיח לי שהם באמת חזרו בתשובה בעקבות המקרה? אולי הם היו חילונים בעבר, חזרו בתשובה ורק לאחר מכן ´המציאו´ את הסיפור. יבורך העונה.

תשובה

שלום וברכה

העובדה שכל האנשים מכל העולם מכל תרבות גם אלו שמעולם לא ידעו על כך שיש נשמה ולא שמעו מעולם את הסיפור על המוות הקליני וכו´ וכולם מנתאים בסגנון אחר ללא שום הבדך בין איסזור מגורים וללא הבדל גזע לאום תרבות ושפה מראה בוודאות על כך שהדברים אמיתיים.

זאת מלבד העיוורים שמספרים שהם ראו הכול כידוע,>לחשוד את כולם בהמצאות זה כבר ממש אווילי.

בברכה - בנימין שמואלי