זוגיות

שלום בית והחמרות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לך רב חכם... נוצר ריב בין אשתי ואני לגבי אכילת חלב נוכרי בבית אשתי כועסת שאני מפסיק לאכול את זה וטוענת בכעס שאני מתחזק יותר מדי וזה פוגע בנו אני יודע כמו שאמרת לי פעם..יצא שכרו בהפסדו אבל כמה אני יכול לתפשר בשביל שלום בית.?? וגם למשל שמירת העיניים קשה לי לצאת למקומות כמו ים או מרכז קניות גדולים בגלל זה וגם על זה נוצר לנו ריב ..אני מנסה להסביר לה שזה הדרך הנכונה אבל קשה לה לקבל את זה מה עושים במצב כזה.?

תשובה

שלום וברכה

אל תכפה עליה להחמיר בדבר אולם בקש ממנה להתחשב בך ולא לכפות עליך לאכול דבר שהינך לא מעוניין בכך.

תסביר לה בעניין שמירת העיינים שהמטרה היא לטבותה כדי שאתה לא תיכשל לחשוב באישה אחרת וכאשר הדברים יימסרו בנועם ללא כפייה עליה להשתנות בוודאי היא תקבלם באהבה.

בברכה - בנימין שמואלי