י´ז בתמוז

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום לכבוד הרבנים מדוע צריך לצום בי´ז תמוז? האם כולם חייבים בצום? לא צמתי האם אני צריכה לעשות משהו כדי לכפר על זה? באם כן אז מה צריך לעשות? יש לציין שאני לא נשואה ולא חולה. תודה רבה ויהי רצון שיהפכו לנו ימים אלו לימי שמחה

תשובה

שלום וברכה

הצום נקבע על ידי הנביאים בעת חורבן בית ראשון עקב חמש מאורעות שהיו לעם ישראל ובראשם בקיעת ירושלים על ידי נבוכדנצר.

כולם חייבים לצום ויש מי שמקילים בנשים בזמנינו שלא לצום כדי לא לפגוע בפוריותם.

אולם מי שהחליט שלא לצום מחמת זילזול במצוות עליו לכפר על עצמו במצעות חיזוק הירראת שמיים על ידי לימוד ספרי מוסר.

על כן ראוי מאוד לקבוע לימוד בספר מסילת ישרים אשר יוכל לסייע בידך להתחזק ולהתעלות ביראת שמיים.

בברכה - בנימין שמואלי