אמונה

תיקון הפלות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ב´ה אני עשיתי כמה הפלות שיסלח לי ה´ ואני מאוד מיצטערת ומאוד מיתחרטת על כך יש ליצער רב על כל מה עליי לעשות כדי לכפר על כך ושלא חס ושלום אני אפגע או הבת שלי קראתיבאיזה ספר על אחת שהביאה 3 בנות ואחר כך אילצו אותה להפיל 3 פעמים ואלה היו בנים ואחרי שהבנות שלה הגיעו לגיל 18 הם השתגעו אני נורא מיצטערת על ההפלות שעשיתי ואני רוצה לעשות תיקון או משהו כדי שהבורא ימחל ליעל כך ולא אני אפגע ולאביתי

תשובה

שלום וברכה

התשובה והחרטה העמוקה היא עיקר התיקון.

מומלץ ביותר כדי להשלים את התשובה לתרום לאירגונים שמתעסקים בהצלת עוברים כדוגמת מחלקת אמ"א בהידברות.

הרב קנייבסקי ממליץ להתענות בכל שנה ביום שעשית בו את ההפלה, אולם אם הדבר קשה הקדישי את היום לאמירת תהילים ולבקשת סליחה מבורא עולם.

בברכה - בנימין שמואלי