שבת

האם מותר לקחת כדור שינה בשבת?

  • ו' אדר ב' התשע"ו

שאלה

אני סובלת מנדודי שינה כבר תקופה ארוכה. החלטתי לנסות לקחת כדור "סליפ אייד" ולראות אם זה עוזר לי לשינה טובה יותר. מאחר ואינני יודעת כיצד ישפיע עליי הכדור לגבי קימה מוקדמת בבוקר לעבודה, חשבתי לנסות את הכדור הראשון בערב שבת. האם זה מותר או שיש בעיה עם בליעת הכדור בשבת? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אם את מצטערת הרבה בשל נדודי שינה - מותר לך לקחת כדורי שינה בשבת.

מקורות: חזון עובדיה שבת חלק ג' (עמודים שסז-שסח) ושמירת שבת כהלכתה חלק א' (פרק לג סעיף טז)

בברכה,

הלל מאירס