שבת

נסיעה בשבת בחול עם גוי של שבת

  • ו' אדר ב' התשע"ו

שאלה

בשלוש שנים האחרונות אשתי הולכת ומתחזקת וכל נסיעה לחול נשארת לבד במלון מה שלא היה בעבר דבר המכניס מתחים מרבות ודאגות בעבר היינו מסורתיים ותמיד אמרה שאפשר לנסוע בשבת וזאת השלה

תשובה

שלום וברכה

בעבר היא טעתה האמת הפשוטה והברורה שאסור לנסוע בשבת לא בעצמך ואף לא על ידי נכרי.

יש לתכנן את הנסיעה בצורה כזו שבשבת תבלו במקום שניתן לטייל רגלית ולהינות מנופים וכדו' להתארח באיזור הקהילה היהודית/ בית חב"ד, כך שניכם תהיו מאושרים ושמחים.