שבת

כיצד לשמור שבת לבד כשאני גרה עם גויה?

  • ז' אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום, גדלתי חילונית וכל הסביבה שלי חילונית לגמריי, אני גרה בניו יורק והשותפה שלי לדירה איננה יהודיה, היא במקרה חברה טובה שלי (רק אבא שלה יהודי). התחלתי לאחרונה לשמור שבת, וכל שבוע אני מנסה לשמור יותר ויותר, אך הדבר קצת קשה, בגלל השותפה שלי, וחוסר באמצעים. רציתי לשאול אילו מכשירים, פלטות חמות או קומקום שבת אני יכולה לקנות, והאם אני יכולה לשתף את חברתי שאיננה יהודיה בשבת יחד איתי, כלומר בקידוש, הדלקת נרות ותפילות, היא פתוחה לזה. בקיצור: איך אפשר לשמור שבת או בכלל להתחזק ביהדות כשכל הסביבה שלי חילוניים גמורים וחלקם הגדול גויים. אני מאוד אוהבת את כולם ולא הייתי רוצה לוותר עליהם.

תשובה

שלום וברכה

קיומה של הגויה בביתך אינה אמורה למנוע ממך לשמור את השבת כהלכתה כלל.

את יכולה לשמור את השבת כראוי, להחזיק פלטה להדליק נרות וכו', ללא כל בעיה. יש להיזהר לקנות רק יין מבושל או מיץ ענבים מבושל לקידוש.

נשמח לסייע לך עוד בהכוונה מפורטת, תשלחי לי מס' טלפון ונשוב אילייך להכוונה מפורטת בבדיקת כל הבעיות ומציאת הפתרונות המתאימים.