חגים ומועדי השנה

האם אישה נשואה חייבת במשלוח מנות ומתנות לאביונים?

  • ה' אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לדעת האם אני בתור אישה נשואה צריכה להביא גם משלוחי מנות וגם מתנות לאביונים? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

גם אישה נשואה חייבת במשלוח מנות ומתנות לאביונים (יעויין רמ"א אורח חיים סימן תרצה סעיף ד, משנה ברורה ס"ק כה, וחזון עובדיה פורים עמודים קמ-קמא).

כמובן שאת יכולה למנות את בעלך שליח לבצע מצוות אלו בשבילך, ויש לו להודיע למקבלי המנות שאת שלחת אותן (יעויין הליכות שלמה על המועדים תשרי-אדר פרק יט בדבר הלכה אות כז).

בברכה,

הלל מאירס