חברה והשקפה

ברית קודש**

  • ה' אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום לכם אני שומר על הברית כבר תקופה יש לי נסיונות אני עומד בהם לא נכשל עם נשים בחסדי האל השאלה היא למה לא הולך לי בכלום אני רק נופל בממון כבר מאות אלפים הלך לי בשנה האחרונה ואני עדיין ממשיך לשמור ולא בוגד באל אני רוצה תשובה רצינית וחדה ולא תשובה מעודדת תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

כל אדם עוד לפני שירד לעולם - נגזר עליו מה יהיו הנסיונות שיעברו עליו בחיים, האם יהיה עשיר או עני, האם יהיו לו קשיים בפרנסה, כמה כסף יאבד, האם יהיה בריא או חולה, מתי יחלה ומתי יבריא וכו'.

הדבר היחיד שלא נקבע מראש, הוא אם יהיה האדם צדיק או רשע. דבר זה תלוי לגמרי בבחירה החופשית שלך.

כולנו נשמות שירדנו לעולם פעם נוספת, ויש לנו חשבונות מגלגולים קודמים. זו הסיבה שיש אדם שנולד למשפחה דתית, ויש אדם שנולד למשפחה חילונית, וכל אדם צריך לעבור נסיונות אחרים ואתגרים אחרים בחיים. הכל תלוי במעשים שלך מגלגולים קודמים.
ולעיתים האדם מקבל גזירות בעקבות מעשיו, וצריך לקבל את הייסורים באהבה. קשיים בפרנסה בדרך באים באים במקום קשיים בבריאות. וה' תמיד נותן את הייסורים ברחמים, ומקל את המצב יותר ממה שהוא היה צריך להיות. חשוב על כך כמו על ניתוח של רופא מנתח. רק שה' הוא רופא הנשמות.

כאשר אתה שומר את הברית, ושומר את המצוות, אין ספק שאתה זוכה לסיוע רב יותר ממה שהיית אמור לקבל. פירוש הדבר, שאם לא היית שומר - היית עכשיו במצב הרבה יותר קשה מהמצב שבו אתה נמצא בו. שהרי הגזירה כבר קיימת עוד לפני שנולדת, רק שהמעשים הטובים שלך יכולים לשפר את מצבך.

 אנא עיין במאמרים הבאים בעיון:

אם אבא אוהב - אז למה כואב?

מלך אבא או חבר - כיצד להביט על אלוקים?

אבא גדול ואבא קטן:

האם יש תשובה לשאלת איוב: למה ה' ברא סבל בעולם?

10 הוכחות לכך שה' אוהב אותך, על אף הייסורים

שלך בברכה,
דניאל בלס