חגים ומועדי השנה

קריאת המגילה מתוך ספר מודפס

  • ד' אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום, אם אשתי אינה יכולה ללכת לקריאת מגילה. אני יכול להקריא לה את המגילה מספר מודפס? והאם אני צריך להגיד את הברכות למרות שכבר שמעתי את המגילה בבית הכנסת? תודה ראובן

תשובה

שלום רב,

אי אפשר לצאת ידי חובת קריאת המגילה מתוך ספר מודפס, ולכן יש לנסות למצוא פתרון שאשתך תוכל לשמוע את הקריאה מתוך מגילה כשרה (שהרי גם נשים חייבות בקריאת המגילה - כמו שנפסק בשלחן ערוך אורח חיים סימן תרפט סעיף א).

ואם בשום אופן לא ניתן לעשות כנ"ל, תוכל לקרוא לה את המגילה מתוך ספר מודפס ללא שום ברכה (ראה שלחן ערוך אורח חיים סימן תרצא סעיף י, ומשנה ברורה ס"ק כז).

בברכה,

הלל מאירס