זוגיות

זוגיות ללא נישואים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כאשר מתחתנים מקבלים איזה שהיא ערובה לכך שזה הזיווג נכון? אחרת ה" לא היה נותן להם להתחתן, נכון? בעצם מקבלים ערובה לכך שבנוסף לקשר הרגשי נפשי פיזי שהינו בטוחים בקיומו יש גם קשר רוחני נשמתי? השאלה שלי בעצם היא על זוג שחי יחד שנים ומתפקד כמו זוג נשוי אבל לא מתחתן(כמו המון המון זוגות היום), ואפילו נפרדים ומתחתנים עם אנשים אחרים, האם לא היה ביניהם שום קשר רוחני, נשמתי אם כן היה למה זה לא הצליח, אומרים שזיווג שני הוא לא משורש נשמתנו אבל מאותו ענף, אומרים שרובנו מתחתנים עם זיווגנו השני (ע"פ גיל הנשואים) אז האם זה אומר שאותו זוג שנפרד הוא מאותו ענף נשמות? ואם כן למה בכל זאת הם לא התחתנו? ובכלל איך התעתוע הזה מצליח לתעתע בנו עד כדי כך ולגרום לנו להיות בטוחים במיליון אחוז שמישהו הוא הזיווג שלנו רק כדי לגלות בסוף שלא ולפול למפח נפש

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

האמת, שזוגיות ללא נישואים, נגד התורה, ונגד ההלכה היא בתכלית.
אין לזה היתר כלל.

ברכה והצלחה;

יעקב משה