לגבי גרבים (נשים)

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ידוע לי שההלכה כיום היא שנשים חייבות לשים גרביים (שהחצאית מגיעה 10 סמ` מתחת לברך). עד כמה שאני זוכר. אבל ראיתי במשנה ברורה שהוא כותב שם לגבי קריאת שמע מול טפח מגולה באשה שצריך לכסותו, שמכף הרגל עד הברך זה כמו דין של פנים וידיים. אז שמעתי שלפי החזון אי"ש שוק באישה ערווה זה מתחת לברך... מה שרציתי לשאול האם זה מוסכם לפי כולם היינו שאין להקל כלל? ולא מסתכלים על המשנה ברורה?

תשובה

שלום וברכה

כך מסיק הרב עובדיה יוסף בספרו תורת הבית, שדברי המשנה ברורה הנסמכים על הפרי מגדים, הינם דעת יחיד, ולהלכה יש להקפיד ללבוש גרביים, ואין להקל כדעת המשנה ברורה, וכן גם כן פוסק הגר"ש ואזנאר, וכן נהגו בכל הדורות.

בברכה - בנימין שמואלי