זוגיות

חשש מחתונה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני יוצאת עם בחור שנה ואנו עומדים להתחתן בעוד כחודשים.אנחנו נמצאים כרגע בתקופה של ההכנות לחתונה אבל לא יודעת יש לי פחד שאני לא מצליחה להסביר אותו ישנם ימים שאני מרגישה שזה זה אבל יש ימים שאני מרגישה שאולי זה לא הוא ויכול להיות משהוא הרבה יותר טוב. וזה מתבטא בתסכול, בכעס (אני מציינת שאני לא אוהבת אותו- יכול להיות שזאת הבעיה) הוא בחור מדהים בחור דתי שומר את כל ההלכות ברוך ה` ממש כמוני אוהב ומכבד את הורי ותמיד רוצה שיהיה לי טוב אבל, תמיד דמיינתי את הבחור שלי אחרת לעומת איך שהוא נראה (דברים שוליים. יופי גוף חסון שיראה טוב)ואילו הבחור שאני יוצאת הוא בדיוק ההפך יכול להיות שיש משהוא מונע ממני אם זה הלבוש שלו ועוד דברים שמפריעים לי אצלו קשה לי מאוד לבוא ולהגיד לו מה מפריע לי אצלו כי אני חושבת שיכול להיות שזאת הסיבה שאולי אני חוששת שהוא לא בשבילי... (האם אני צריכה באמת להגיד לו מה מפריע לי למרות שאני יודעת שזה יפגע בו ואני לא רוצה) אני רוצה שתעזור לי איך להיות יותר קלילה וכן להנות מהרגעים של ההכנות ולהבין באמת שזה הבחור בשבילי. אני תמיד קוראת את הלינקים על בחירת בן זוג אבל אנני מרגישה סיפוק. (האם להפסיק את הקשר או פשוט להמשיך) תודה

תשובה

שלום וברכה

בטוחני שהגבר מתאים לך ויש לך רק קשיים של היפרדות מחלומך, דבר אשר מצוי אצל רבים, ולאחר שאכן תיפטרו מהחלום, בוודאי תתאהבו ותחיו חיים מאושרים מאוד. כיהודייה מאמינה עלייך לדעת שמאחר ואת כבר אוחזת בשלב זה של ההכנות לחתונה בוודאי זה אכן בן זוגך, ובוודאי תתאהבי בו ובמעלותיו, ותלמדי להעריך את המתנה הטובה שקיבלת. וככל שתבטחי בה` ותהיי בטוחה שאין בעולם אף אחד שמתאים לך יותר מבחור זה והוא הטוב ביותר בשבילך, ורק איתו תוכלי להקים בית מלא אושר ושמחה ואהבה אמיתית, כך תהיי קלילה יות רורגועה יותר, הקדישי לעצמך כל יום חמש דקות שבו תשנני לעצמך אני יודעת שזה בן זוגי והוא הטוב והמתאים ביותר בין כולם בשבילי, ובכך תחדירי אהבה לליבך איליו. .

לבוש וכדומה שיכולים לשנות הרי בתקופה שלאחר החתונה את תוכלי למשוך אותו לכיוון שאת אוהבת, ושהוא יתלבש כטעמך. בברכת מזל טוב וחיים טובים ומאושרים - בנימין שמואלי