הילינג והקשר ליהדות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב לאחרונה נחשפתי להליך שנקרא "הילינג" שזה בעצם ניקוי הגוף וריפויו ע"י אנרגיות ובעזרתן של ישויות רוחניות כגון מלאכים וחוצנים... כאשר התחלתי להיחשף ראיתי שמחברת הספר משתמשת בהמון אלמנטיים ביהדות כגון" ריפוי בעזרת מגן הדויד כחלק מהריפוי נטען שבעזרת תיקשור למלאכים וישויות רוחניות אחרות אפשר לרפא את גוף האדם... האם הדבר יתכן?האם ידוע ביהדות על כזה דבר? כמו כן נטען בספר שניתן לדבר עם המלאכים והם ממש מדריכים ומובילים את המרפאים? ואם "התורה" הזאת שנקראת הילינג הולכת יד ביד עם היהדות.. אשמח אם תרחיב בנושא זה.

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

השיטה הזאת שמכונה 'הילינג', היא לא יהודית, וגם לא אנטי יהודית, אלא אחת משיטות רפואה האלטרנטיבית היא, בלי יחס ליהדות.
אף גם 'רייקי' הקרוב אל 'הילינג' בשיטה הטיפולית, לא שייכת אל היהדות, ולא סותרת אותה.
אבל לגבי הסמלים ברייקי, יש להתרחק מכל מושג רוחני מיסטי הזרים ליהדות, אמונתנו ותורתנו, וגם תקשור במלאכים, אין להם מקום אצלנו.
הוא לא לגיטימי, לפי המסורת שלנו.

הצלחה וברכה;

יעקב משה