שמירת כשרות כאשר מתארחים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב אם מזמינים אותי לאכול אצל חברים חילוניים, וידוע כי אין הפרדה של בשר וחלב בכלים, אך האוכל שמגישים לטענת המארחים הינו כשר האם אני חייבת לאכול כדי לא להעליב את המארחים?

תשובה

שלום וברכה

אין חובה לאכול. והסבירי להם כי ישנם בעיות כשרות רבים גם אם המוצר כשלעצמו כשר. כמו הלכות תרומות ומעשרות, תולעים, שמיטה, בליעה מכלים אסורים, וכו` וכו`. אפשר לטעום משקאות כשרים מבקבוקים וכו`.

בהצלחה - מנשה ישראל