כתוב בעשרת הדברות לא תנאף...רציתי לדעת מזה לנאוף?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. כתוב בעשרת הדברות לא תנאף...רציתי לדעת מזה לנאוף?

תשובה

שלום וברכה

הפירוש היסודי, הוא קיום יחסים עם אשת איש. ישנן דברים רבים נוספים הכלולים במצוה זו, כמו כלל איסורי העריות, וכך גם איסור הוצאת זרע לבטלה, וכנדרש בספרות חז"ל [נדה יג ע"ב] "אמר ר` אלעזר מאי דכתיב (ישעיהו א) ידיכם דמים מלאו, אלו המנאפים ביד [מוציא זרע לבטלה].

תנא דבי רבי ישמעאל, לא תנאף, לא תהא בך ניאוף בין ביד בין ברגל. ובמקום אחר [שבועות מז ע"ב] נדרש: "שמעון בן טרפון אומר אזהרה לעוקב אחר נואף [אפוטרופוס להרגיל לאחרים נשים לניאוף] מנין תלמוד לומר לא תנאף, לא תנאיף". וכן נדרש `לא תנאף` לא תהנה באף, שלא להריח ריח בשמים מאשת איש.

בהצלחחה - מנשה ישראל