אחוזים נכונים במעשרות

  • כ' אדר א' התשע"ו

שאלה

האם נתינת מעשר אמור להיות 10% או 20% מההכנסות ? כל חיי נתתי עשר מתוך הבנה שזה הסכום המקסימלי שאני אמורה לתת בתור מצוות מעשר. לאחרונה נאמר לי שאם אני רוצה לעשות את מצוות המעשר ״נכון״ עלי לתת חומש שזה בעצם עשרים אחוז. מה האמת?

תשובה

שלום וברכה

יש את עיקר הדין שהוא לתת מעשר ויש מצווה לפנים משורת הדין לתת חומש. אין חייביים לתת חומש, רק אם יש הרבה כסף עודף בכל חודש תתני חומש.