שאל את הרב - כללי

הבדל בין שבת ליום חול

  • י"ח אדר א' התשע"ו

שאלה

שבוע טוב לכבוד הרב, איסור מלאכה בשבת, איך באה לידי ביטוי הרי תלמידי חכמים ואברכים, תורתם אמונתם, לא עובדים, אין בביתם טלביזה או מחשב, ללא רשיון וקל וחמור מכונית אזי הייכן ייחוד השבת, השבת ניתנה ללמידת תורה הרי במשך השבוע זה מה שהם בכל מקרה עושים אז היכן תשבות ביום השביעי?

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

מתקיים אצלהם בחינת איסור מלאכה כאשר מזדמן להם מלאכות כאלו מתוך ל"ט מלאכות האסורות שכוללות  כל מיני עבודות שכן משתמשים בהם אפילו תלמידי חכמים באמצע השבוע; וכגון, כתיבה, הדלקת אש, בישול, בורר, סחיטה ועוד.

בברכה,

רב נחום