שאל את הרב - כללי

שתי שאלותC

  • י"ח אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום רב, א. איני מתפללת מנחה בד"כ אלא שחרית. אם אני מגיעה לבית הכנסת אחרי שקיבלתי שבת, ומתפללים שם מנחה, האם אני יכולה לומר עמידה של מנחה - ובלי לקבל עליי לומר תמיד את תפילת המנחה, וגם על אף שקיבלתי את השבת? ב. מחילה על השאלה - האם כתם חום על התחתונים, ולא על הנייר, נחשב נידה ומצריך מקווה? בברכה ובתודה מראש, הדס

תשובה

שלום וברכה

א. יכול הלהתפלל וזה לא יחייב אותך לעתיד.

ב. כתם פחות מקוטר של שקל, טהור. כתב על תחתון שאינו לבן, טהור. כתם חום בדרך כלל אינו מטמא ויש להראות אותו לרב אם הוא על תחתון לבן ובעל קוטר גדול.