חברה והשקפה

האדם הוא טורף?

  • י"ח אדר א' התשע"ו

שאלה

   עצם זה שאדם אוכל בשר. האם זה הופך אותו לטורף? כמו כל טורף בטבע? או שיש לאדם הגדרה אחרת נעלה יותר?? תודה

תשובה

שלום וברכה,

בעלי חיים טורפים יכולים לעכל ולשרוד רק מאכילת בשר, ולכן הם נקראים אוכלי בשר (קרניבור).

בעלי חיים צמחוניים יכולים לעכל ולשרוד רק מאכילת צמחים ופירות, ולכן הם נקראים צמחוניים (הרביבור)

האדם לעומת זאת מסוגל לעכל ולשרוד מאוכל צמחי, והוא גם מסוגל לעכל ולשרוד מאכילת בשר. לכן האדם נחשב לאוכל-כל (אומניבור).

מה שמייחד את האדם איננו באופן מאכלו, אלא בהתנהגותו ובחירתו החופשית בין טוב לרע. כך אמרו חז"ל: האדם נמשל בשלושה דברים למלאך, ובשלושה דברים לבהמה. האדם יש לו דעת כמלאכים, והאדם הולך בקומה זקופה כמלאכים והוא מדבר בלשון הקודש כמלאכים. ושלושה דברים כבהמה - בני אדם אוכלים ושותים כבהמה, פרים ורבים ומוציאים רעי כבהמה.

עוד על ההבדלים שבין האדם לבהמה, ומשמעות החיים, נא חפש בגוגל את החוברת "שיחה גורלית".

בברכה,
דניאל בלס