חברה והשקפה

קבלה בני ברוך

  • י"ח אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום רב, ראיתי שכבוד הרב בנימין שמואלי ומנשה ישראל מרבים להכפיש את תנועת "בני ברוך" בכך שהם כופרים בתורת משה בזה שאומרים שלא צריך לקיים מצוות....במסכת סוטה כתוב "חוכמת ספרים תמאס ויראי החט ימאסו" לא קשה לראות שזה מתקיים היום,אני חושב שאתם מפספסים את מה שהרב מיכאל לייטמן עושה פה ואתם לוקחים אחריות פה על משהו רציני, חשבתם אולי שזה כיום דרך מוצלחת יותר למשוך את הזולת לתוך עולם התורה? אתם מדברים רק מתוך הקהילות שלכם,אך יש אנשים "רדומים" בחוץ ולצערנו לא חסר ,אנשים לא רוצים לשמוע על מצוות והלכות קשה להם הם מפחדים מהמחוייבות הזו,והוא פשוט יודע להציל את כל אותם אנשים האלו בדרך מסויימת, ואני חושב שפספסתם פה את כל העשייה שלו וחבל אני אישית הגעתי מעולם התורה ונמצא בתנועה בני ברוך ובאמת שנתנו לי את הכלים הנכונים לקיים את המצוות ובטעם (לא בצורה יבשה)ואני מעיד על הרב מיכאל לייטמן (זה שאתם טוענים שהוא מסוכן ויש לברוח מהר ממנו) שהוא עושה עבודת קודש וחיי חיים של תורה וזיכוי הרבים מוסר נפשו לגאולת העם שלנו והעולם בכללי ,באמת שנראה כאילו בני ברוך ממש בונים את בית המקדש מחדש.....ועכשיו השאל שאלה לא קשורה....מה שונה היום מבחינת עולם התורה והמעמד הרוחני שלנו כעם לתקופה שהייתה ממש לפני השואה? יש לנו התקדמות רוחנית כעם? מי מבטיח לנו שלא נעמוד שוב באותו מצב ח"ו ? ואם זה יקרה ח"ו מי יקח אחריות? בכתבי בעל הסולם נכתב שהוא התריע רבות על הגדלת מעלת פנמיות התורה :"וזעקתי לקץ העולם" ואף אחד לא שמע ואחר כך הגיע השואה, הרי ידוע שהגאולה של העם תלויה בלימוד הזוהר הקדוש, למה ששואלים על לימוד קבלה מקבלים תשובה שללימוד זה צריך להיות ראוי? הרי מדובר על גילוי השם ,תיקון האדם,תיקון העולם,גאולה וכו... אז מי לא ראוי לכל אלו? סליחה שאני כותב זאת ובצער ,בתור איש פשוט וקטן שיושב מצד ההמון שבעם נראה שדפקא הדרך שלכם דיי עומדת במקום ולא מתקדמת ולא מקדמת אותנו כעם, בבתי הכנסת כל מתפלל ממש לא מחובר לתפילה ולא קשה לראות זאת פשוט כמו זומבים באים להתפלל בלי כוונה נכונה בלי חיבור בלי להתפלל על החבר ובשיעורי תורה בבית הכנסת נראה תמיד קומץ קטן של אנשים (בעיקר המבוגרים) שמדברים על הפרשה וכו כל שנה אותו דבר בצורה כזו יבשה...איפה כל הדור החדש? איפה הצעיאים שימאלו את הבית כנסת? הדור צמא לתשובות יותר איכותיות היום נראה כאילו אתם מייבשים את התורה מבלי לשים לב (סליחה מראש עם מישהו נפגע) אני פשוט מרגיש חלק מהעם הזה ואני רוצה להיות שותף לבניית בית המקדש ומרגיש צורך גם לקחת אחריות , למה לא נפגשים כל אותם ראשי היישיבות,ארגונים,מוסדות וכו.. ומתחילים באמת לעשות עבודה משותפת?

תשובה

שלום וברכה

התורה היא לא שלנו ואין אנחנו עושים סחר מכר בתורה ולא מוותרים על התורכה כדי לקרב את היהודים. התורה לא שלנו ואיננו רשאים לוותר אפילו על קוצו של יוד. אין בן אדם שיש לו סמכות לומר שאין צורך לשמור מצוות כדי לקרב יהודים לאן שהוא. יש תורה שנתן לנו הבורא ואותה אנחנו יכולים לפרש למכור ולשכנע לקיים את התורה והמצות לפי הוראות של הבורא. כל מי שמוורת על שמירת המצוות הוא כופר בתרוה מסיני וכופר בהכרחיות הברורה של שמירת המצוות  ואינו ראוי להיקרא רב ואין לו שום קשר ליהדות.