ציפורניים והריון עד כמה צריך לחשוש?

  • י"ח אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום רב ותודה מראש לעונה. קראתי ושמעתי על החשש בדריכה על ציפורניים לאשה הרה. בשעה טובה וברוך השם אני בהריון וחרדה מאוד בנושא זה. מוצאת את עצמי בוחנת את הציפורניים מחפשת שמא יש חלק שעומד להשבר הכי קטן וכמעט בלתי נראה לעין שיש. מפחדת לשייף ציפורניים. מוצאת את עצמי מעל כוס או נייר משייפת או תולשת חלקים קטנטנים מאוד של ציפורניים מהחשש שיפלו ושוב חלקים שכמעט בלתי נראים לעין. מפחדת שלא אכניס הכל לנייר או לכוס ויפול לי לשולחן או לרצפה ואז מנקה היטב מטאטא וזה בלתי נגמר. כאשר עפה לי ציפורן בעת הגזיזה כם הגוזז נלחצתי מאוד והיה קשה ומסובך למצוא אותה. הייתי רוצה לדעת אחת ולתמיד עד כמה וממה בדיוק בנושא הציפורניים צריך לחשוש ולהקפיד? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

תמיד כדאי לטאטא לאחר גזיזת הציפורן כך הציפרניים לא מזיקות כמבואר בגמרא שברגע שהציפורן זזה ממקום נפילתה הראשון אין לחשוש.

בהצלחה,