תפילה וברכות

נטיל ידיים וברכת מזון

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

נטילת ידיים: האם צריך לנטול ידיים לאחר שמחליפים לתינוק , היינו טיטול? האם צריך לברך? נטילת ידיים של בוקר יש ברכה? האם גם אחרי שמתעוררים ונוטלים ידיים אוכלים וכו` נוטלים זוב ידיים אם נרדמים ? כלומר קמתי בבקר לידלה בשעה ארבע וחצי בבקר ואח"כ שוב נרדמתי עד שמונה בבקר צריך נטילה? ברכת מזון: האם לאחר שנטלתי ידיים ברכתי המוציא אוכלת את הארוחה סיימתי או תוך כדי האכילה הוספתי מזון כמו תפוחי אדמה, בסוף קוראסון אני יכולה לאכול ולברך ברכת המזון או ברכה בנפרד? האם אני צריכה לברך ברכת מזון רק במקום שבו אכלתי? כמה זמן אחרי שאכלתי אפשר לברך? אם לא אכלתי לחם יותר מביס, האם ברכת המזון אני צריכה לברך? עמוס ורד

תשובה

שלום וברכה

כן, ואין לברך. על נטילת ידיים של בוקר מברכים את ברכת על נטילת ידים. עליך ליטול ידיים שנית בקימתך בבוקר. עך התפוחי אדמה אין לברך כלל, על הקוראסון מברכים ברכה ראשונה ולא ברכה אחרונה, אלא ברכת המזון פוטרתה. ברכת המזון יש לברך במקום שאכלת.

אפשר לברך עד שאת מרגישה רעב שוב, ובכל מקרה את יכולה לברך עד 72 דקות מהאכילה גם את את מרגישה רעב. אפשר לברך ברכת המזון אם אכלת לפחות כזית - כגודל קופסת גפרורים רגילה.

בברכה - בנימין שמואלי