תפילה וברכות

איך מכוונים שם הויה בקריאת שמע?

  • י"ד אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום, בשם הויה בקריאת שמע כתוב "אדון הכל היה הווה ויהיה" רציתי להבין, על מה הולך ה"היה הווה ויהיה" על האדון הכל, כלומר שמספיק לכוון אדון הכל מתמיד ולתמיד במקום היה הווה ויהיה? כי כשאני אומר לעצמי בראש היה הווה ויהיה אני לא מרגיש שאני מכוון למטרה של ההבנה שצריכה לצאת מזה, כי גם אנחנו היינו בעבר, ואנחנו עכשיו בהווה והנשמה תמשיך להיות תמיד. ואם אני מנסה להבין בראש כשאני אומר את שם ה' בקריאת שמע שהוא היה מתמיד, אני נתקע ואני לא יכול להבין את זה, כי המוח מבין משהו שחייב להיות לו נקודת התחלה מסויימת. ולכן אני מאד מסתבך עם כוונת ההיה הווה ויהיה בקריאת שמע, כי להגיד סתם בראש היה הווה ויהיה, לא נותן לי להבין שום דבר מיוחד בקב"ה, מה שכמובן לא נכון. אז איך מכוונים?

תשובה

שלום וברכה

היה הוה ויהיה הכוונה היא על מציאות הבורא העצמית ולא על אדונתו על הכל - גם לפני שהיה כל וגם כאשר לא יהיה כלום תמיד ה' היה הווה ויהיה.

חשוב להחדיר בעצמך את האמונה והידיעה שבורא עולם אין לו התחלה וסוף, זה מיסודות האמונה והידיעה שבורא עולם אין לו תחילה וסוף.

בהצלחה,