תפילה וברכות

תפילה בציבור עם ש.צ. שמדלגים שורות או תפילת יחיד בשפתיים מלא

  • י"ד אדר א' התשע"ו

שאלה

בבית כנסת שאני מתפלל ובעוד רבים אחרים, החזנים טסים עם התפילה ומדלגים על שורות שלמות וכל תפילת שחרית אורכת 25 דקות... לדוגמא החזן מתחיל ברוך שאמר ושותק ותוך 3 שניות הוא חותם "מלך מהולל בתישבחות".. ואני ממלמל בשיא המהירות בשפתיים ועוד לא הגעתי לחצי הברכה ב-3 שניות. כנ"ל "אשרי יושבי ביתך" ותוך 3 עד 5 שניות מגיע ל-"ואנחנו נברך ה' מעתה ועד עולם הללויה.... כנ"ל ברוך אתה" ותוך כמה שניות מגיע ל"יוצר המאורות" ותפילת שמע אחרי כמה שניות: ה' אלוקיכם אמת".. ואני עוד לא הגעתי לציצית למרות שאני ממלמל בשפתיים בשיא המהירות. ככה עד סוף התפילה. הכל. גם לא מחכים בתפילת העמידה למי שלא סיים... פשוט אין מצב שאותם שליחי ציבור ממלמלים לעצמם הכל בשפתיים כי אני קורא בשפתיים בשקט בשיא המהירות. הם פשוט מדלגים או קוראים בלב או רק מסתכלים. גם כשהערתי להם שהם גם מחטיאים אותי ואת הרבים זה לא עוזר. כשפניתי לרב, אמר לי ש"ככה נהוג בקהילות אשכנז"... וזה נכון לגבי כל בתי כנסת יוצאי אשכנז שביקרתי. אני בעל תשובה וגם ממוצא אשכנזי מצד אבי. זה לא משנה לי איזה בית כנסת ואיזה נוסח, פשוט היכן שאני גר כעת יש רק אשכנזי. אפשר שהחזן ישתוק בין השורות, אבל למה לדלג? אנחנו הרי חייבים במילמול שפתיים כל מילה במילה גם אם זה בשקט. זה עצוב מאוד לדעתי וזה לא ניראה לי. חוסר יראת שמיים והחטאת הרבים. זילזול בבית הכנסת ובתפילה ובבורא עולם וסוג של השפעה מהרפורמים לדעתי. ואיך השם יתברך ישמע אותנו ברצינות? אם אנחנו לא רציניים בתפילה? מה עושים? ממשיכים להתפלל איתם בציבור או שמתפללים יחיד?? תודה.

תשובה

שלום וברכה

לא נכון שכך מתפללים האשכנזים. אני מתפלל בבית כנסת אשכנזי הותפילה בערך 50 דקות עד שעה.

תבוא לבית הכנסת רבע שעה לפני תחילת התפילה ותתחיל להתפלל וכך בתפילת העמידה תגיע יחד עם החזן ודי בכך.