שאל את הרב - כללי

האם יש פרק תהילים מסויים אשר יש בו כח ספציפי לאותו החודש שהאדם נולד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, האם יש פרק תהילים מסויים אשר יש בו כח ספציפי לאותו החודש שהאדם נולד?... מהו פרק התהילים לילידת חודש אב? מזל אריה? יש משפט שאומר:"בוחן כליות ולב" - לגבי הלב ניתן להבין , אך מה משמעות "בוחן כליות" הכוונה למה שהאדם בחר לעשות? או הכוונה שמה שנשאר באמת של הבן אדם? מודה על המענה. ערב טוב. בברכת תודה.

תשובה

בכל חודש עפ"י מזלו ישנם עניינים גבוהים ומשמעויות רציניות הקשורות לאותו מזל החודש, וזאת כפי שמסרו לנו חכמי הקבלה.

בכדי לפתוח את המזל של האדם הנולד באותו החודש מסרו לנו חכמי הקבלה את פרק התהילים המתאים לאותו חודש. המתמיד לקרוא פרק זה גורם לפתיחת מזלו.

תהילים פרק קל"ז

על נהרות בבל שם ישבנו גם בכינו בזכרנו את ציון: על ערבים בתוכה תלינו כנורותינו: כי שם שאלונו שובינו דברי שיר ותוללינו שמחה שירו לנו משיר ציון: איך נשיר את שיר ה` על אדמת נכר: אם אשכחך ירושלים תשכח ימיני:

תדבק לשוני לחכי אם לא אזכרכי אם לא אעלה את ירושלים על ראש שמחתי: זכור ה` לבני אדום את יום ירושלים האומרים ערו ערו עד היסוד בה: בת בבל השדודה אשרי שישלם לך את גמולך שגמלת לנו:

אשרי שיאחז ונפץ את עולליך אל הסלע: הכליות ממונות על העצה והכוונה בפסוק בירמיה כ` יב` היא שה` בוחן את מחשבתו ועצתו של האדם, ואין שום דבר נעלם ממנו.

בברכה - בנימין שמואלי